Парите са идея

от Боб Проктор


Хартията, която сгъвате и прибирате в портмонето или джоба си, не е пари. Това е хартия, с мастило върху нея.

Играе ролята на пари, но не е пари. Парите са идея. Печеленето на пари няма нищо общо с хартийките, има общо с ума.

За да натрупа богатство, човек трябва да се почувства комфортно от идеята за парите. Това може и да звучи странно, обаче повечето хора не се чувстват комфортно от идеята за пари, което е и причината да нямат никакви пари. Причината за бедността е бедностното съзнание. Бедностното съзнание ще накара човек да вижда, чува и чувства … липса и ограничение.

В късните си години Майк Тодд каза, „Да си фалирал е временна ситуация.Да бъдеш беден е умствено състояние.“

Той беше прав. Има богати хора, които губят всяка стотинка, която имат в серия от грешки в отсъждането, но това не ги прави бедни. Те ще си върнат скоро всичко, заради проспериращото си съзнание.

Преди много години, Джордж Бърнард Шоу изрази мислите си за парите. Хората имат толкова силни гледища и за двете твърдения, затова умишлено ги използвам в семинарите си за да накарам присъстващите да помислят.

1. Задължение на всеки човек е да бъде богат.

2. Грях е да бъдеш беден.

Преди да отречете тези мисли, като нелепи, нека ги анализираме. За да разберете напълно какво казва Шоу, трябва да имате отворено съзнание. Има закон, който заявява, че всичко се движи, абсолютно нищо не е в покой. Вие или вървите напред в живота, или вървите наобратно … разстете или умирате … създавате или разрушавате, ставате по-богат или по-беден.

Има и друг закон, към който хората често се причисляват по различни начини … Кармичния Закон … Сеитбата и Жътвата … Причината и Ефекта … Действие, Противо-Действие. Как се причислявате е от малко значение в сравнение с вашето разбиране, за това как работи този закон.

Мислите, чувствата и действията, които изразявате в живота, са семената, които засявате. Условията, обстоятелствата и нещата, които влизат в живота ви, са реколтата, която жънете, като РЕЗУЛТАТ от семената, които засявате. За момент складирайте тази информация в съзнанието си, докато разследваме по-дълбокото разбиране на думите ГРЯХ и ПАРИ.

Грехът е … престъпване на закона. Нарушаването на закона е грях и, всъщност, цената на греха е смърт. Което не значи, че сърцето ви ще спре да бие, но означава че ще вървите назад. По-рано споменах, че има закон, който гласи че или ще създавате, или ще разрушавате, ще разстете или ще умирате. Когато се опитате да „вземете“ без да дадете, вие се опитвате да пожънете реколтата без да посеете семената,  а това няма да проработи.

Сега нека да разгледаме „парите.“ Какво са те? Парите са възнаграждение, което получавате за услугата, която извършвате; колкото по-ценна е услугата, толкова по-голямо е възнаграждението.

Да се опитвате да „вземете“ пари без да извършите услуга, също е нарушение на закона.

Шоу вярваше, че вие и аз сме тук за да си служим един на друг. Да помислим за начини, при които да бъдем в по-добра служба, ще ни позволи да израстнем интелектуално и духовно. Наше задължение е да бъдем в услуга, а парите са награда, която получаваме за тази услуга. Ако човек получи парите си по незаконен начин – по закон, той трябва да плати цената; жънеш каквото посееш. В светлината на законите, които управляват нашата вселена, това което Шоу каза, е правилно. Обаче, ако човек не мисли съзнателно, твърденията на Шоу ще изглеждат много коравосърдечни, дори нелепи. Аз лично вярвам, че Шоу изказа тези становища, по начина по който той го направи, за да провокира хората да помислят.

Съвсем просто, това на което Шоу наблягаше бе важността от нашата собствена отговорност в похода към изобилието. Изобилието е нещо към което се магнитизираме … придърпваме го към живота си … към всеки аспект от живота си. Бизнес партньори, приятели, всичко което искаме ще дойде в живота ни по закон, не от късмет. Вие или привличате или отблъсквате доброто. В крайна сметка вашето собствено съзнание предрешава вашите резултати.

“Парите са в съзнанието и трябва да се спечелят.“ Ако искате да подобрите финансовата си позиция в живота, фокусирайте вниманието си върху създаването на по-високо ниво на проспериращо съзнание. Започнете като приготвите силни, позитивни твърдения и ги заредете с емоция. Когато го направите, вие депозирате тази креативна енергия в съкровищницата на своя подсъзнателен ум. И, като повтаряте този процес отново и отново и отново всеки ден, това ще започне да издига вашата настройка и ще ви измести психически в посоката, в която искате да вървите. Напишете го, прочетете го, почувствайте го и го оставете да се задържи в ума ви.

, , , , ,

Коментар:

Имейл адресът Ви няма да бъде публикуван. Полето е задължително за ограничаване на спама.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>