За нас: Фотография и Пътешествия. С любов.

Аз съм от Северозапад, той – от Североизток. Намерихме се по южното ни Черноморие (Бургас), в момента живеем по северното (Варна и Добрич). Снимаме в цяла България. И извън нея.

Петя Looking Ahead

Петя – цвят, непринуденост, енергия

Nickname: smailka

Здравейте! Казвам се Петя и за мен е удоволствие да Ви срещна тук.

Обичам живота с всичките му проявления, обичам сериозността, обичам смеха, навалиците, както и енергията, която струи от устремените хора.

Действам.

Запалих се по фотографията, когато още не беше мода и толкова достъпно удоволствие. Първоначално (преди повече от 10 години) снимах най-вече репортажни кадри, портрети и пейзажи. Обичам да улавям моменти и улицата беше моето поле. Семейните и индивидуални фотосесии на открито, например снимки по морския бряг, (лайфстайл фотография) бяха естественото професионално продължение на желанието ми да снимам хората около мен. Постепенно доразвих усета си за момента, вкарах допълнително мобилно осветление, смених фотоапаратите. Посещавах курсове, семинари, обучения.. Любовта остана.

Сватбите се включиха по-късно. Желанието ми да бъда близо до хората, да усещам емоциите им, да опознавам нови култури, да показвам чрез фотоапарата детайли, движение, страст в снимките, ме кара по време на сватба да се стремя да предам не само репортажно сватбения ден, а да създам и кадри, които с удоволствие бихте закачили в голям размер на стените на дома си!

Обичам ефирните неща, обичам природата, морето и пясъка, плажовете. Ако виждате поне малко себе си в мен, ще се радвам да творим заедно!

Име: Емил

Nickname (mostly): aic
За мен: Обичам да наблюдавам, да ходя на места, където други не биха били, обичам широките пространства, морето, водопадите, Пирин, обичам да обхващам „голямата“ картина, да свързвам точките по пътя, често мисля в сценарии и вероятности. Понякога си правя „nature (reading) trips“, за да пренаредя приоритетите или просто за въздух и отмора.
Стил на снимане: Персонален, с фокус върху човека пред мен, обичам нецентрирани кадри, с перспектива, с няколко плана, с идея. Освен с цифров фотоапарат (а за лични цели – и с телефон), снимам и аналогово, на лента. Фотографският филм има ограничен брой кадри, също както живота ни, и е хубаво да се учим да забелязваме и благодарим за ценните моменти във всеки един от тях.
Участия: Изложба МИНИМАЛИЗЪМ на галерия НАВА, София, 2011г.
Редица участия в ежегодната изложба на Бургаска Фотографска Общност
Изложба „Бургас около мен“, гр. Бургас, 2015г.
Изложба „Международен ден на Черно море“, Бургас, 2015г.
Издадена стихосбирка „Стъкла“, 2002г.
Други интереси: финансови пазари, Machine Learning, AI, Австралия.

Emil's e_pic photo

Снимки с истории

Имате въпроси?

Декларация за съгласие

* задължително поле